Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 256-118571

Föreläsningar

Kompetenscentrum för kultur och hälsa är gärna med och arrangerar seminerer eller föreläsningar. Här är några förslag på föreläsningar för personal inom vård och omsorg som vi kan utforma utifrån era behov, tillsammans med en eller flera lämpliga samarbetspartners. Kontakta oss om du är intresserad av följande föreläsningar, eller om ni har andra önskemål:

Hur kan kultur bidra till ökad hälsa?

Föreläsning om hur kultur kan komplettera och effektivisera dagens hälso- och sjukvård och äldreomsorg. Ett långsiktigt kulturarbete är ledningsstyrt och bygger på fasta strukturer med uppdrag, mandat och rutinmässig uppföljning. Arbetet har en positiv påverkan på vårdpersonalen.

Vad är rehabilitering med kultur?

Föreläsning om vad forskningen säger om kulturaktiviteter som verktyg för rehabilitering och återhämtning. Mer traditionella behandlingssätt kan kompletteras med kulturinterventioner och nå goda resultat.

Kultur på skärm som resurs i omsorgen

Tidigare i vår hölls en inspirationsdag på Konserthuset med handfasta tips om hur digital kulturutbud kan användas i vardagen och hur det kan främja livskvalitet och välbefinnande. Programmet riktade sig till dig som leder eller arbetar i omsorgsmiljöer främst i Stockholms län. Arrangörer: Betaniastiftelsen, Konserthuset Stockholm och Kompetenscentrum för kultur och hälsa.

Läs mer om dagen här.