Musikresidens i Vaxholm – Konsertburkar

Under vintern 2022–2023 hade musikerna Thomas Backman och Lisa Östergren ett musikresidens i Vaxholm, där de arbetade med föreställningen Konsertburkar. Syftet var att skapa en ny musikproduktion för barn från 2 år.

Kortfakta om residenset

  • Utfördes vintern 2022–2023.
  • Ägde rum i Rådhuset, Vaxholm.
  • Genomfördes av musikerna Thomas Backman, multimusiker, och Lisa Östergren, sångerska.

Vad var syftet med residenset?

Syftet var att skapa en ny musikproduktion för barn från 2 år. En förutsättning var att produktionen skulle skapas i nära kontakt med förskolebarn i närområdet.

Hur gick residenset till?

Musikerna besökte två förskolor där de höll workshops med barnen för att få idéer och inspiration. Barnen målade konsertburkarna, som gick från att vara burkar skräp i naturen till att bli rekvisita. Återbruk och miljö genomsyrar den nya föreställningen.

Residenset avslutades med en provföreställning där barnen från de båda förskolorna var publik.

Två musiker, en sjunger och den andra spelar på en keyboard. Framför dem syns barn som lyssnar.
Från föreställningen Konsertburkar.

Vad blev resultatet?

Från och med hösten 2023 ingår föreställningen Konsertburkar i Region Stockholms musikutbud och går att boka i Kulturkatalogen.

Om samarbetet

Residenset var ett samarbete mellan musikerna, Vaxholms stad och Region Stockholms musikkonsulenter. Urvalet till residenset gjordes i samråd med Christina Nilsson, kulturansvarig i Vaxholms stad och Eva-Lena Granbacka, kultur- och bibliotekschef.

  • Senast granskad: 14 december 2023

Du kanske också är intresserad av