Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116746-118688

Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholms hemslöjdskonsulenter har bidragit med kurser i slöjd och hantverk i kulturförvaltningens tidigare kultur och hälsa-projekt som Seniorkultur och Kultur på recept men  också i det pågående projektet Rehabilitering med kultur vid Danderyds sjukhus.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa har ingått ett samarbete med Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, för att förstärka senioraktiviteter med kulturkurser, bland annat slöjdande.

Se en film om ulltovning här. 

Projektet Rum för död var ett samarbete mellan kulturförvaltningen, hemslöjdskonsulenterna och Arkitekturmuseet som rörde hur konst och hemslöjd kan användas av vården i livets slutskede.

Med Västerorts aktivitetscenter (VAC) samarbetade hemslöjdskonsulenterna kring hur aktiviteter som bokbinderi och textilhantverk kan bidra till en förbättrad hälsa hos ungdomar med särskilda behov. Personalen hade dubbelkompetens dvs. både i psykiatri och hantverk.

Under 2018 planerar Slöjd Stockholm ett projekt där fokus kommer att ligga på samtal och täljning tillsammans med en psykoterapeut. Mer information kommer.